Annons

Trump reste flitigt senaste veckan

USA:s president Donald Trump reste flitigt veckan innan han testades positivt för coronaviruset..
Han besökte flera stater och träffade mängder av människor.
USA • Publicerad 2 oktober 2020
President Donald Trump vid ett kampanjmöte i Duluth, Minnesota, den 30 september. Arkivbild.Foto: Alex Brandon/AP/TT

Valrörelsen pågår för fullt i USA och Donald Trump har kampanjat stenhårt med många resor. Den senaste veckan, innan han bekräftades smittad, har Trump besökt en rad stater, enligt en kartläggning som Reuters har gjort.

Fredagen den 25 september talade han vid ett kampanjmöte inomhus i sin anläggning utanför Miami i Florida. Han åkte därefter till Atlanta i Georgia för ett tal. Senare under kvällen deltog Trump och vicepresident Mike Pence i ett stort kampanjmöte i Newport News, Virginia.

Tusentals supportrar

Annons

Lördagen 26 september framträdde Trump tillsammans med sin kandidat till högsta domstolen, Amy Coney Barrett, i Vita husets rosenträdgård. Senare samma dag talade han inför tusentals anhängare vid ett utomhusmöte på Harrisburg International Airport i Pennsylvania.

Söndagen 27 september var Trump tillbaka i Virginia för att spela golf i Sterling. Senare höll han en presskonferens i Vita husets pressrum.

Måndagen 28 september deltog Trump vid ett arrangemang utomhus vid Vita huset där han tittade på en elektrisk pickup. Senare den dagen talade han under ett annat evenemang utomhus vid Vita huset.

Tisdagen 29 september var det dags för den första debatten mellan Trump och utmanaren Joe Biden i Cleveland, Ohio. Alla de 100 gästerna med biljetter hade tagit ett coronatest.

Privat möte

Onsdagen 30 september talade Trump vid ett kampanjmöte utomhus i Duluth i Minnesota. Han deltog även i ett insamlingsmöte i en privat bostad. Hälsomyndigheterna i Minnesota har uppmanat alla som kommit i kontakt med presidenten att isolera sig i 14 dagar och att testa sig för covid-19.

Torsdagen 1 oktober medverkade Trump vid ett privat insamlingsmöte i Bedminster i New Jersey. Delstatens guvernör Phil Murphy uppmanar alla som närvarade vid evenemanget att isolera sig och testa sig.

Fredagen 2 oktober tidigt på morgonen svensk tid berättade Donald Trump på Twitter att han och hans hustru Melania testats positivt för coronaviruset.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons