Annons

Trump kan få vittna om Danielsaffär

USA • Publicerad 10 mars 2023
Donald Trump håller tal på en konferens med konservativa politiker i Maryland, USA. Arkivbild
Donald Trump håller tal på en konferens med konservativa politiker i Maryland, USA. ArkivbildFoto: Alex Brandon/AP/TT

USA:s tidigare president Donald Trump kan få vittna inför en åtalsjury i New York. Det tyder på att ett åtal mot Trump kan vara nära, i så fall det första där en expresident i USA anklagas för brott, skriver amerikanska medier.

Trump misstänks inför valkampanjen 2016 illegalt ha betalat porrstjärnan Stephanie Cliffords, även känd som Stormy Daniels, 130 000 dollar för att hon skulle hålla tyst om att de haft en relation.

Annons

En åtalsjury sammankallas vid särskilt invecklade rättsfall för att avgöra om bevis kan leda till åtal.

Trump kommenterade fallet på sin egen plattform Truth Social på torsdagskvällen:

"Jag hade aldrig en affär med Stormy Daniels, och jag skulle inte heller ha velat ha en affär med Stormy Daniels", skrev han, utan att bekräfta att han blivit erbjuden att vittna inför juryn.

Ett åtal i fallet Cliffords kan påverka Trumps försök att bli Republikanernas presidentkandidat i valet 2024. Trump riskerar också åtal för en lång rad andra misstänkta brott både före, under och efter sin tid på presidentposten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons