Annons

Trump hotar med tullar om Xi uteblir

Ekonomi • Publicerad 10 juni 2019
USA:s president Donald Trump räknar med att kinesiske kollegan Xi Jinping dyker upp vid G20-mötet. Arkivbild.Foto: Andrew Harnik/AP/TT

USA:s president Donald Trump räknar med att kinesiske kollegan Xi Jinping dyker upp vid G20-mötet i Japan i slutet av juni. Om inte kan landet räkna med nya handelstullar från amerikanskt håll, varnar Trump.

– Jag skulle bli förvånad om han inte dyker upp. Jag förväntar mig att vi ska mötas, säger Trump i en intervju med CNBC.

Annons

G20-mötet äger rum i Osaka den 28-29 juni och marknaden har de senaste veckorna påverkats negativt kring oro för att handelskriget mellan Kina och USA ska eskalera ytterligare.

Enligt Trump kommer dock Kina att vilja se en snar lösning.

– Det kommer att bli ett avtal med Kina. Kina håller på att decimeras av företag som lämnar för andra länder, inklusive USA, på grund av att man inte vill betala handelstullar, hävdar Trump.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons