Annons

Trump hånas efter Kansasfel: "Idiot"

Donald Trump gratulerar Kansas City Chiefs till segern i Super Bowl.
Och gör sig samtidigt till åtlöje genom att placera Kansas City i fel delstat.
"Det är Missouri din jubelidiot", twittrar den förra Missouri-senatorn Claire McCaskill som är demokrat.
Am fotboll • Publicerad 3 februari 2020
USA:s president Donald Trump. Arkivbild.
USA:s president Donald Trump. Arkivbild.Foto: Evan Vucci/AP/TT

USA:s president som är republikan skrev en hyllning på Twitter till NFL-laget Chiefs som vann finalen i amerikansk fotboll, Super Bowl, över San Francisco 49ers:

"Grattis Kansas City Chiefs till en väldigt bra match och en fantastisk comeback under otrolig press. Ni representerar den fina delstaten Kansas, och även hela USA, på ett så bra sätt. Vårt land är STOLT ÖVER ER!", skrev Trump.

Hånas på Twitter

Annons

Men staden Kansas City ligger inte i Kansas, som uppenbarligen USA:s president tror, utan i Missouri. Därför hånas och idiotförklaras Trump i sociala medier efter fadäsen – trots att han senare raderade sin tweet.

"Fel stat. Bäst att hålla sig borta från sånt du inte förstår dig på, som vanligt folk", skriver Lauren Arthur, också demokrat och senator från Missouri, på Twitter.

En annan person twittrade: "Kan inte förstå att 'staten i staten' placerat Kansas City i MISSOURI bara för att genera Trump", en referens till presidentens återkommande anklagelser om att mörka krafter inom säkerhetstjänsten och administrationen motarbetar honom.

Rita om kartan

Trumps tabbe kommer i spåren av att utrikesministern Mike Pompeo, som kommer från Kansas, i förra veckan bad en journalist peka ut Ukraina på en karta, vilket uppmärksammas på Twitter.

Andra hänvisar till Sharpiegate, händelsen i höstas då presidenten felaktigt framhärdade att stormen Dorian sannolikt skulle drabba Alabama och på egen hand markerade prognosområdet över Alabama. Namnet Sharpie kommer från ett känt pennmärke.

"Kan någon snabbt ta Sharpie... ifrån Trump innan han ritar om kartan över Kansas", skriver tv-producenten Bryan Behar på Twitter.

Och CNN:s politiska reporter Greg Krieg twittrar: "I morgon kommer Trump att rita på en karta i Ovala rummet som visar att Kansas City faktiskt ligger i Kansas".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons