Annons

Trump fick "vackert" brev av Kim

USA • Publicerad 11 juni 2019
USA:s president Donald Trump skakar hand med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un vid ett toppmöte i Vietnams huvudstad Hanoi tidigare i år. Arkivbild.
USA:s president Donald Trump skakar hand med Nordkoreas ledare Kim Jong-Un vid ett toppmöte i Vietnams huvudstad Hanoi tidigare i år. Arkivbild.Foto: Evan Vucci/AP/TT

USA:s president Donald Trump har fått vad han beskriver som ett "vackert" brev av Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.

Trots att samtalen om kärnvapennedrustning i Nordkorea kollapsat säger Trump att Kim har hållit sitt löfte.

Annons

– Det är väldigt viktigt för mig.

Trump har även beskrivit tidigare brev från den Nordkoreanske diktatorn som vackra och har även beskrivit deras relation som att de "blev kära" i varandra.

Efter att ha prisat brevet passade Trump också på att kommentera obekräftade uppgifter om att Kims bror, Kim Jong-Nam, skulle ha varit CIA-informatör.

– Jag kommer att berätta för honom att det inte kommer ske under mitt... Jag skulle inte låta det ske, sade Trump.

De båda ledarna har träffats vid två tillfällen och ett avtal om nedrustning har undertecknats. Det har dock beskrivits som ospecifikt, och den amerikanska underrättelsetjänsten har uttalat att Nordkorea inte avser att göra sig av med sin kärnvapenarsenal.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons