Annons

Trots kris – fortsatt få uppsagda tjänstemän

Ekonomi • Publicerad 3 oktober 2022
Enligt TRR vill företagen hålla kvar sin kompetens och väntar med eventuella neddragningar. Arkivbild.
Enligt TRR vill företagen hålla kvar sin kompetens och väntar med eventuella neddragningar. Arkivbild.Foto: Michael Sohn/AP/TT

Ännu har inte den ekonomiska krisen fått effekt på uppsägningarna i det privata näringslivet. 1 432 tjänstemän har sagts upp under årets tredje kvartal, och 9 av 10 har fått ny sysselsättning under samma period. Det skriver trygghetsrådet TRR i ett pressmeddelande.

"Historiskt sett brukar vi se en ökad efterfrågan på TRR:s tjänster när det uppstår en större osäkerhet på arbetsmarknaden, vilket vi inte sett under tredje kvartalet" säger Johan Lagerhäll, vd på TRR i pressmeddelandet.

Annons

Totalt är nu drygt 4 303 privatanställda tjänstemän inskrivna hos TRR, hälften så många som under samma period 2021.

57 procent av de som fått ny sysselsättning har gått till andra tillsvidareanställningar, 22 procent till tidsbegränsade anställningar, 15 procent till studier och sex procent startar eget.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons