Annons

Tre omkom vid räddningsinsats i Frankrike

Frankrike • Publicerad 7 juni 2019
Tre personer omkom när en räddningsbåt kapsejsade i hårda vindar under stormen Miguel utanför den franska västkusten.Foto: Sebastien Salom-Gomis/AFP/TT

Tre personer ur besättningen omkom när en räddningsbåt kapsejsade i hårda vindar under stormen Miguel utanför den franska västkusten, rapporterar tidningen . Sju personer fanns ombord när båten gick ut för att undsätta ett fiskefartyg nordväst om staden La Rochelle men fyra ur besättningen lyckades simmande ta sig i land.

En person från fiskebåten saknas och tre helikoptrar och ett 60-tal brandmän sattes in i räddningsarbetet.

Annons

Vindar på 30–33 meter per sekund har mätts upp i Biscayabukten och stormen har främst drabbat Frankrikes och Spaniens kustområden.

Katastrofberedskapen har höjts till orange nivå i tio franska administrativa regioner med varningar om risk för materiella skador. Vindarna väntas dock avta rejält under fredagen.

Det är ovanligt med så hårt väder i området vid denna årstid.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons