Annons

Tre åtalas för stölder mot pensionärer

Brott • Publicerad 8 maj 2019
Tre personer åtalas för omfattande stölder och bedrägerier mot äldre pensionärer. Arkivbild.
Tre personer åtalas för omfattande stölder och bedrägerier mot äldre pensionärer. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Offren distraherades på olika sätt, i sina hem eller i mataffärer, samtidigt som deras plånböcker stals. Därefter försökte tjuvarna tömma deras konton.

Nu åtalas tre personer, misstänkta för 52 grova stölder och grova bedrägerier mot äldre pensionärer över hela landet.

Annons

Enligt åtalet vid Uddevalla tingsrätt har de misstänka – två män och en kvinna – under drygt tre års tid kommit över minst 750 000 kronor.

"Vi har kunnat se tydliga mönster i hur brotten utförs. Ofta är det två gärningspersoner som samarbetar och som har varsin roll, en som utför själva tillgreppet och en som håller utkik", säger kammaråklagare Petter Lundgren i ett pressmeddelande.

Åtalet ingår i ett större pågående ärende, med totalt ett 80-tal fall av grova stölder och grova bedrägerier. Två av de nu åtalade personerna dömdes dessutom i mitten av april för liknande brottslighet.

Henrik Montgomery/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons