Annons

Tre åtalas för planer på kontraktsmord

Brott • Publicerad 8 juli 2023
Männen åtalas vid Södertörns tingsrätt. Arkibild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Tre unga män från Linköping åtalas för att ha tagit på sig ett uppdrag om att mörda en man i en pågående gängkonflikt i Stockholm, rapporterar SVT Nyheter Öst.

– Att Linköpingsbaserade kriminella begår brott även i andra städer är inte ovanligt, det förekommer frekvent. Men också att gängen förstärker i Linköping med tillresta från till exempel Stockholm eller Södertälje när det uppstår konflikter här, säger Linköpings chefsåklagare Eva Nemec Nordh till SVT.

Annons

Åklagare Alexandra Bittner som åtalat de tre männen för förberedelse till mord och grovt vapenbrott, säger att det är en utveckling man sett under flera år, att gäng i storstäder tar hjälp utifrån.

Männen greps i mars i Älvsjö i södra Stockholm då de satt maskerade och beväpnade med pistoler i en hyrbil, där de enligt misstankarna väntade på att det tilltänkta offret skulle dyka upp.

Männen förnekar brott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons