Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Trädklättrande katt nere – efter 18 dygn

När katten Sparkles försvann upp i ett högt träd fick matte Beverly McIntosh rådet att ställa ut mat och vänta. Och vänta. Först efter 18 dygn kom en arborist till undsättning.
Det är kul att klättra om man är katt. Arkivbild.
Det är kul att klättra om man är katt. Arkivbild.
Foto: Frank May/NTB/TT

När katten i mars klättrade upp i det 20 meter höga trädet i Arkansas i USA försökte McIntosh och hennes vänner först med den klassiska stegen.

– Alla kom dit och gick upp på stegen för att nå henne – men hon klättrade bara längre och längre upp, säger McIntosh till lokala tv-bolaget Kait 8.

När matte ringde runt till djurskyddsgrupper blev rådet detsamma överallt; om du bara lockar med mat kommer Sparkles ned. Men dagarna gick. Och förvandlades till veckor.

Kranbilsägare sade nej till uppdraget, med förklaringen att det var för sankt runt trädet.

Men till slut fick McIntosh kontakt med en arborist, en trädvårdare som var i trakten för ett annat jobb.

– Han var här på mindre än tio minuter. Och han fick ner Sparkles på mindre än tio minuter. Helt fantastiskt, säger hon till Kait 8.

Nu får Sparkles hålla sig inomhus tills vidare.

Läs mer