Annons

Trädklättrande katt nere – efter 18 dygn

När katten Sparkles försvann upp i ett högt träd fick matte Beverly McIntosh rådet att ställa ut mat och vänta. Och vänta. Först efter 18 dygn kom en arborist till undsättning.
USA • Publicerad 13 april 2021
Det är kul att klättra om man är katt. Arkivbild.
Det är kul att klättra om man är katt. Arkivbild.Foto: Frank May/NTB/TT

När katten i mars klättrade upp i det 20 meter höga trädet i Arkansas i USA försökte McIntosh och hennes vänner först med den klassiska stegen.

– Alla kom dit och gick upp på stegen för att nå henne – men hon klättrade bara längre och längre upp, säger McIntosh till lokala tv-bolaget Kait 8.

Annons

När matte ringde runt till djurskyddsgrupper blev rådet detsamma överallt; om du bara lockar med mat kommer Sparkles ned. Men dagarna gick. Och förvandlades till veckor.

Kranbilsägare sade nej till uppdraget, med förklaringen att det var för sankt runt trädet.

Men till slut fick McIntosh kontakt med en arborist, en trädvårdare som var i trakten för ett annat jobb.

– Han var här på mindre än tio minuter. Och han fick ner Sparkles på mindre än tio minuter. Helt fantastiskt, säger hon till Kait 8.

Nu får Sparkles hålla sig inomhus tills vidare.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons