Annons

Toyota minskar vinsten

Ekonomi • Publicerad 4 augusti 2022
Biltillverkaren Toyota missar förväntningarna. Arkivbild.
Biltillverkaren Toyota missar förväntningarna. Arkivbild.Foto: Tatan Syuflana/AP/TT

Världens största biltillverkare Toyota lämnade under torsdagsmorgonen sin kvartalsrapport för perioden april–juni. Där framgår att bolaget gjort en vinst på 737 miljarder yen, motsvarande 56 miljarder kronor.

Vinsten är 18 procent lägre än motsvarande period förra året, och hamnar under analytikernas estimat på 58 miljarder kronor. Försäljningsomsättningen landade på 2 628 miljarder kronor.

Annons

Biljätten skriver i rapporten att produktionen sinkades av nedstängningarna i Shanghai och översvämningarna i Sydafrika, vilket ledde till färre försäljningar i det första kvartalet.

Prognosen på 10,7 miljoner bilar på ett år, fram till mars 2023, står emellertid kvar, då bolaget räknar med att kunna öka tillverkningen under de kommande månaderna.

Aktien är ned 6 procent i år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons