Annons

Tornéus karriär över: "Väldigt glad"

Michel Tornéus har gjort sin sista tävling och slagit igen boken om en otroligt framgångsrik karriär som längdhoppare.
Det känns bara skönt.
Friidrott • Publicerad 1 september 2019
Michel Tornéus hyllades efter sin sista tävling – SM i Karlstad.Foto: Pavel Koubek/TT

Det är inte lätt att få en intervju med Sveriges bästa längdhoppare genom tiderna. Inte för att han vann eller satte något rekord, inte den här gången. Men det är många som vill krama, tacka och ta farväl av friidrottsstjärnan som gjort sin sista tävling i och med SM i Karlstad.

– Det betyder otroligt mycket, säger Tornéus om all uppståndelse runt honom.

Annons

– Det känns bra, jag känner mig väldigt glad faktiskt. Jag kunde inte ha bett om ett bättre avslut, att ha familj och vänner och bara en rolig tävling. Och den blev otroligt spännande också, så jag är bara tacksam över att få avsluta på ett bra sätt.

"Gjort det jag ska"

Det blev onekligen spännande när han i sitt allra sista hopp, som mätte 7,72, såg ut att ha hoppat till sig en bronspeng. Men det blev ingen ytterligare medalj till samlingen, Andras Carlsson hoppade förbi med blott två centimeter.

Men det spelar ingen roll. Tornéus, som har det svenska rekordet på 8,44, har gjort sin sista tävling och är bara glad.

– Det känns bra. Nu har jag gjort det jag ska. Jag har fått ut det jag velat ur idrotten och nu vill jag bara testa något nytt här i livet, säger han.

TT: Vad kommer du sakna?

– Allt. Kanske mest det utanför banan. Man har fått otroligt många vänner och fått resa… Och det där mellan tävlingarna, den där lilla nerven man har när man är lite smånervös.

Montler vann

Nu väntar något nytt för 33-åringen.

– Nu ska jag hem och packa väskan och sedan på tisdag åker jag till Grekland för att spela in Mästarnas mästare, det är näst på tur. Sedan ska jag vara lite pappaledig och klura ut vad jag ska göra härnäst i livet.

Vann tävlingen gjorde VM-hoppet Thobias Montler som återigen kom över åttametersgränsen med segerhoppet på 8,01.

– Det är skönt att hoppa över åtta meter igen, efter två lite tuffare tävlingar, även om jag hade 7,99 på Finnkampen. Men jag hade en bättre känsla i dag, säger Montler.

Marie Carlsson/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons