Annons

Tonårspojke utsatt för mordförsök i Finspång

Brott • Publicerad 7 oktober 2022
Pojken tillfogades skador i halsen med ett vasst föremål i samband med rånet. Arkivbild.
Pojken tillfogades skador i halsen med ett vasst föremål i samband med rånet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En minderårig tonårspojke fördes med ambulans till sjukhus efter att ha misshandlats och rånats av flera personer i Finspång sent under fredagskvällen, något som P4 Östergötland var först med att rapportera om.

Våldet var så pass grovt att ärendet utreds som mordförsök.

Annons

– Han har blivit överfallen av ett par gärningspersoner och tillfogad skador i halsen med ett vasst tillhygge och sedan har man tilltvingat sig hans jacka , säger Eric Creutz, vakthavande befäl vid polisen.

Pojken ska inte vara livshotande skadad. Polisen har hållit ett första förhör med målsäganden och vidtagit en rad andra utredningsåtgärder under natten.

– Vi har tagit saker i beslag, knackat dörr och försökt få kontakt med personer som kan tänkas ha information av intresse för oss. Vi har även kontrollerat ett antal personer som skulle kunna ha haft med ärendet att göra,

– Ingen är formellt misstänkt, men vi har uppgifter som vi jobbar vidare med, säger Erik Creutz.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons