Annons

Tonåring döms för våldtäkt mot barn

Brott • Publicerad 7 december 2020
Hovrätten i Göteborg har dömt en nu 17-årig pojke för våldtäkt mot barn. Arkivbild.
Hovrätten i Göteborg har dömt en nu 17-årig pojke för våldtäkt mot barn. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

En nu 17-årig pojke, som friades i tingsrätten, döms av hovrätten till ungdomsvård för att ha våldtagit en 12-årig flicka, rapporterar Bohusläningen.

I den tidigare domen från Uddevalla tingsrätt friades pojken med motiveringen att det fanns några oklarheter i flickans berättelse, trots att domstolen samtidigt slog fast att 17-åringen hade ljugit i rätten och att det var "möjligt och inte osannolikt” att flickan hade blivit våldtagen.

Annons

Hovrätten gör en annan bedömning och dömer honom för våldtäkt mot barn. Flickans berättelse är så pass trovärdig att det är ställt utom rimligt tvivel att 17-åringen är skyldig, trots att det saknas teknisk bevisning och direkta vittnesmål, enligt domstolen.

Pojken och flickan fick först kontakt via sociala medier. När de senare träffades våldtog tonåringen flickan i ett skogsparti, enligt domen.

17-åringen har i två andra fall i år dömts för sexuellt utnyttjande av barn och sexuellt ofredande. Straffvärdet för de samlade brotten, med tanke på hans ålder, bedöms vara åtta månader och han har redan placerats på ett låst boende för ungdomsvård.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons