Annons

Tolv döda från Bosnienkriget hittade i grav

Bosnien • Publicerad 8 juni 2019
Berget Igman nära Sarajevo.
Berget Igman nära Sarajevo.Foto: 

Kvarlevorna av tolv muslimer som dödades under det brutala Bosnienkriget 1992–1995 har hittats i en massgrav på ett berg nära Sarajevo, rapporterar nyhetsbyrån Fena. Kvarlevorna har förts från berget Igman till Sarajevo där resultaten från dna-undersökningar väntas bli klara om sex till åtta veckor, säger Emza Fazlic, talesperson för Bosnien-Hercegovinas institut för saknade personer.

Hon säger att de tolv sannolikt dödats när de sökte sig till områden som kontrollerades av de bosniska väpnade styrkorna under kriget.

Annons

Över 100 000 människor dödades i kriget och ännu saknas mer än 7 000. När kriget slutade fanns cirka 31 500 personer på listorna över saknade, men omkring 25 000 har senare påträffats i massgravar.

Det mest kända enskilda övergreppet under kriget var massakern i Srebrenica 1995, då cirka 8 000 bosniakiska män och pojkar mördades av bosnienserbiska styrkor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons