Annons

Tydlig uppgång på Tokyobörsen

Börs • Publicerad 4 november 2020
Tokyobörsen tog ett glädjeskutt. Arkivbild.
Tokyobörsen tog ett glädjeskutt. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Tokyobörsen hade vid stängning stigit samtidigt som rösträkningen pågår för fullt i USA-valet. Nikkei225-index lyfte 1,7 procent medan det breda Topix-index steg 1,2 procent.

Oklarheten kring valutgången är fortfarande stor då flera nyckelstater inte var färdigräknade vid tiden för börsstängning i Japan. I Hongkong pendlade däremot Hang Seng-index kring nollan i sluthandeln sedan e-handelsjätten Alibaba rasat sju procent. Detta som en konsekvens av att företaget Ant Groups börnotering avblåstes i sista stund. Ant Group, vars notering som var tänkt att bli den största genom tiderna, ägs till stor del av Alibaba.

Under morgonen har också inköpschefsindex för tjänsteindustrin kommit in från Kina där man såg en förbättring till 56,8 i oktober, bättre än analytikernas genomsnittliga förväntningar. I september låg index på 54,8.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons