Annons

Togs för stöld – dna-träff mot olöst våldtäkt

Brott • Publicerad 3 juli 2023
Efter att mannen topsats i ärendet avseende den grova stölden kunde man koppla honom till våldtäkten för sex år sedan. Arkivbild.
Efter att mannen topsats i ärendet avseende den grova stölden kunde man koppla honom till våldtäkten för sex år sedan. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

En man som nyligen greps för grov stöld på Värmdö har dna-matchats mot ett sex år gammalt sexualbrott. Han har nu häktats av Attunda tingsrätt, skriver polisen på sin hemsida.

Den 11 februari 2017 utsattes en flicka för en grov våldtäkt i ett motionsspår i Järfälla kommun av en man som hittills varit okänd. Polisen säkrade spår, men kunde inte matcha dna till en gärningsperson.

Annons

Förrän nu.

Nyligen greps en man misstänkt för en grov stöld på Värmdö efter att han och fem andra tagit sig in i en lokal för att stjäla metaller. Mannen häktades för grov stöld och polisen topsade honom.

Då visade det sig att mannens dna matchade det dna som säkrades efter våldtäkten i Järfälla 2017. Nu har mannen häktats som misstänkt även i detta fallet, skriver polisen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons