Annons

Tiotals döda i etniskt våld i Etiopien

Etiopien • Publicerad 3 maj 2019
Tiotals civila har skjutits till döds i etniskt grundat våld i regionen Amhara i Etiopien.
Tiotals civila har skjutits till döds i etniskt grundat våld i regionen Amhara i Etiopien.Foto: TT

Tiotals civila har skjutits till döds i etniskt grundat våld i regionen Amhara i Etiopien. Området har flera gånger drabbats av oroligheter, och de nya betecknas som hämndaktioner.

– Sök- och räddningsaktioner pågår fortfarande för att hitta offer och överlevande från måndagens attack, men jag kan bekräfta att antalet döda räknas i flera dussintal, säger Geleta Hailu, kommunikationschef för grannregionen Benishangul-Gumuz.

Annons

Han säger att våldet riktade sig mot folkgruppen Gumuz. Enligt Geleta Hailu har över 80 personer vårdats på sjukhus i samband med våldsamheterna och att över 90 tog skydd i en lokal skola.

Förövarna har inte identifierats men Geleta säger att attackerna tycks vara hämnd för att 21 personer dödades nyligen i våldsamheter mellan Gumuz och den etniska gruppen Amhara i Benishangul-Gumuz.

Etniskt grundade strider är relativt vanliga i olika delar av Etiopien.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons