Annons

Tio döda efter IS-attack i Syrien

Syrien • Publicerad 8 augusti 2023

Terrorgruppen IS uppges ha dödat tio syriska regeringssoldater och stridande för regeringsallierade trupper vid en attack under måndagskvällen.

"IS attackerade positioner och vägspärrar tillhörande regimen" och "satte eld på militärfordon och byggnader", uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Annons

Attacken utfördes i det tidigare jihadistfästet Raqqa-provinsen i norra Syrien, enligt SOHR, som förlitar sig på ett nätverk av källor i Syrien.

Sex soldater skadades också under måndagskvällens attack, varav några allvarligt, enligt SOHR.

Trots att IS drevs bort från det sista territorium man kontrollerade i Syren för fyra år sedan har gruppen lyckats behålla flera gömställen i den vidsträckta syriska öknen vilket möjliggjort bakhåll och fortsatta attacker.

Staden Raqqa var fästet för IS brutala "kalifat" tills gruppen drevs ut därifrån efter blodiga strider 2017. I mars 2019 lyckades kurdiskledda styrkor med stöd av USA slutligen driva bort IS från det sista territorium gruppen höll i Syrien.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons