Annons

Timbuktu är taggad på att göra covers

Inspelningen av "Så mycket bättre" pågår för fullt på Gotland. Sist att anlända av det första gänget artister var en taggad Timbuktu.
Tv • Publicerad 9 juni 2019
Jason "Timbuktu" Diakit anländer till Burgsvik för medverkan i TV4:s "Så mycket bättre".
Jason "Timbuktu" Diakit anländer till Burgsvik för medverkan i TV4:s "Så mycket bättre".Foto: Karl Melander/TT

Lunda-rapparen Jason "Timbuktu" Diakité var med redan i den andra säsongen av TV4:s "Så mycket bättre" 2011 och hans tolkning av Mikael Wiehes ”Flickan och kråkan” blev något av en landsplåga. Timbuktu blev också förtjust i Gotland i allmänhet och pensionatet Grå gåsen i synnerhet, och har varit tillbaka flera gånger.

– Jag gillar stället jättemycket och de som har det är väldigt fina människor. Och så älskar jag Gotland, säger Timbuktu.

"Jättefina människor"

Annons

Då den tionde säsongen av "Så mycket bättre" har ett lite annorlunda upplägg kommer hela 14 artister medverka. Timbuktu har inte riktigt koll på vilka som ska vara med, men han är säker på att de är toppen.

– Det är jättefina människor. Jag vet inte exakt vilka de andra gästerna är, det ska också bli spännande. Jag vet vilka jag har gjort tolkningar av, säger han.

Vilka artister Timbuktu tolkat, och vilka låtar det blir, får rapparen tyvärr inte avslöja.

Thomas "Orup" Eriksson var en av artisterna som anlände till Gotland redan på lördagen. Även han känner sig väl hemmastad i området där inspelningen äger rum.

– Vi har ju haft ett lantställe bara några kilometer från huset i Burgsvik i 15 år, men vi sålde det för två år sedan. Så jag är otroligt van att åka hit. Vi var faktiskt på Grå gåsen för ett år sedan med Ges och lirade där, säger Orup.

"Ganska nervös"

När det gäller medverkande i själva programmet är Orup helt koncentrerad på musiken. Och det faktum att artisterna bara har en begränsad tid att repa in sina tolkningar gör honom lite nervös.

– Det räcker inte med att skriva eller ändra den, man måste få in den i ryggmärgen. Och det har man inte här vilket gör att man måste koncentrera sig oerhört mycket vilket gör att jag är ganska nervös inför framträdandet. Fast det är också kul och spännande.

"Vår klassresa"

Även Petra "September" Marklund, som anlände till pensionatet efter en välkoreograferad cykeltur, har full fokus på musiken.

– Det som är så fantastiskt med det här programmet är att det är ett så grymt musikprogram, där musiken får ta så mycket plats och där musiken får tala, säger Petra Marklund och fortsätter:

– Det är någonting just med tolkningar och hur musik påverkar. Det har påverkat mig jättemycket de här tolkningarna, på ett personligt plan. Så för mig så är det musiken jag är här för. Men sedan så ska det bli skitkul att ses och prata och hänga. Det här är ju vår klassresa kan man säga!

Jon Lindhe/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons