Annons

Thomas Ravelli fick lämna "Let's dance"

Det blev till slut tävlingens största underdog som fick lämna "Let's dance". Forna fotbollsspelaren Thomas Ravelli hyllade sin danspartner efter beskedet.
Tv • Publicerad 3 maj 2019
Thomas Ravelli med sin danspartner Jasmine Takcs. Arkivbild.
Thomas Ravelli med sin danspartner Jasmine Takcs. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Thomas Ravelli var först ut i fredagskvällens "Let's dance". Temat för veckan var swingdans, vilket krävt en hel del av deltagarnas fysik. Ravellis bugg fick för ovanlighetens skull positiva utlåtanden av Ann Wilson och Cecilia Lazar, men Tony Irving var hård i sitt omdöme.

– Så här dansar man inte bugg i dag, du dansar som man gjorde på 70-talet, sade han.

Lägst poäng

Annons

Vecka efter vecka har han kämpat sig kvar med tittarnas hjälp, men den här gången räckte inte rösterna. Paret fick lägst poäng av både juryn och tv-publiken och fick därefter lämna tävlingen. Men Ravelli är nöjd med sin insats.

– Jag har varit så rädd för att vara med i det här programmet i så många år och har tackat nej. Men nu tänkte jag att jag måste kasta mig ut i den här okända världen med dans, säger han.

Claesson imponerade

Favoriten Kristin Kaspersen och danspartnern Calle Sterner gjorde ett akrobatiskt framträdande med en mängd lyft i sin boogie woogie och de fick stående ovationer av såväl publiken som juryn. Poängen blev också full pott, med tre tiopoängare. Men kvällens vinnare blev Linnéa Claesson och Jacob Persson, som imponerade på juryn genom sitt starka uttryck.

Deltagarna avslutade genom att dansa en "swingathon", där paren fick testa på att delvis improvisera en jive – med alla deltagare och danspartners samtidigt på dansgolvet. Juryn fick sedan skicka ut par efter par och det högsta betyget fick Linnéa Claesson och Jacob Persson, tätt följda av Kristin Kaspersen och Calle Sterner.

Nästa vecka är det musikaltema i "Let's dance".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons