Annons

"The notebook"-huset står kvar efter Dorian

Film • Publicerad 8 september 2019
Ryan Gosling och Rachel McAdams spelade huvudrollerna i "The notebook".
Ryan Gosling och Rachel McAdams spelade huvudrollerna i "The notebook".Foto: Chris Pizzello/AP

När orkanen Dorian närmade sig USA:s kust var oron för förödelse stor.

Flera byggnader som blivit historiska genom populärkultur hotades av orkanens kraftiga vindsstyrka. Däribland det ikoniska antebellumhuset i närheten av staden Charleston, i delstaten South Carolina, där filmen "The notebook" spelades in.

Annons

I filmen användes byggnaden som sommarbostad till karaktären Allies föräldrar.

När orkanen drar vidare mot Kanada kan succéfilmens fans pusta ut – då byggnaden klarade sig galant trots vädrets påfrestningar, rapporterar .

"The notebook" släpptes 2004 och är baserad på en roman med samma namn av författaren Nicholas Sparks. Filmen blev en internationell succé som på svenska fick titeln "Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta". Skådespelarna Ryan Gosling och Rachel McAdams spelar huvudrollerna Noah och Allie i filmen som i dag klassas som en romantisk klassiker.

Tidigare i år kom uppgiften att filmen blir musikal på Broadway.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons