Annons

Thailands kung har gift sig

Thailand • Publicerad 1 maj 2019
Thailands kung Maha Vajiralongkorn har gift sig och utsett en drottning. Arkivbild från oktober 2017.
Thailands kung Maha Vajiralongkorn har gift sig och utsett en drottning. Arkivbild från oktober 2017.Foto: Wason Wanichakorn/AP/TT

Thailands kung Maha Vajiralongkorn – också känd under regentnamnet Rama X – har gift sig. Hans gemål Suthida Vajiralongkorn Na Ayutthaya utses till landets nya drottning.

Hovets besked kommer bara några dagar före kungens officiella kröningsceremoni.

Annons

Den tidigare flygvärdinnan Suthida Tidjai utsågs till vice befäl vid kungens personliga livvaktsstyrka 2014 och det har spekulerats i att det funnits en romantisk relation i bakgrunden. I december 2016 utnämnde kungen Suthida till general och Thanpuying, en slags monarkisk adelstitel. I och med giftermålet blir hon drottning Suthida.

66-årige Vajiralongkorn, som har varit gift tre gånger tidigare, har formellt varit Thailands regent sedan hans far Bhumibol avled i oktober 2016. En utdragen och kostsam kröningsceremoni har dock fått vänta med anledning av en sorgeperiod för den tidigare kungen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons