Annons

Tesla förlorar miljarder på utsläppsrätter

Ekonomi • Publicerad 5 maj 2021
Tesla förlorar miljarder när jättekoncernen Stellantis slutar köpa utsläppsrätter av elbilstillverkaren. Arkivbild.
Tesla förlorar miljarder när jättekoncernen Stellantis slutar köpa utsläppsrätter av elbilstillverkaren. Arkivbild.Foto: David Zalubowski/AP

Elbilstillverkaren Tesla har genom åren tjänat stora summor på att sälja utsläppsrätter till andra biltillverkare. Men nu ska jättekoncernen Stellantis, med bilmärken som Fiat och Peugeot i bagen, sluta köpa utsläppsrätter av Tesla, skriver bilsajten Car Up.

– Vi kommer själva att uppfylla koldioxidutsläppsreglerna redan i år, säger Stellantis-chefen Carlos Tavares till den franska veckotidningen Le Point.

Annons

Det handlar om stora summor, bolagen som ingår i Stellantisgruppen har de senaste tre åren köpt utsläppsrätter för över 20 miljarder kronor av Tesla.

Stellantis bildades i januari genom en sammanslagning av de båda koncernerna PSA (med Peugeot och Citroen) och FCA (med Fiat och Chrysler). I Stellantisgruppen ingår totalt 14 bilmärken.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons