Annons

Tesla ber om mer kapital

Ekonomi • Publicerad 13 februari 2020
Tesla, med koncernchefen Elon Musk, vill dra in mer kapital för att stärka balansräkningen. Arkivbild
Tesla, med koncernchefen Elon Musk, vill dra in mer kapital för att stärka balansräkningen. ArkivbildFoto: John Raoux AP/TT

Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla vill dra in två miljarder dollar i nytt kapital i en garanterad nyemission. Till det kommer optioner som ger rätt att köpa Tesla-aktier för 300 miljoner dollar.

Sammanlagt skulle Tesla därmed dra in 2,3 miljarder dollar (drygt 22 miljarder kronor) på transaktionen före emissionskostnader.

Annons

Tesla-chefen Elon Musk kommer att delta i emissionen och utlovar köp av nya Teslaaktier för 10 miljoner dollar. Styrelseledamoten Larry Ellison ställer också upp med en miljon dollar.

Kapitaltillskottet ska enligt ett pressmeddelande från Tesla gå till att stärka balansräkningen och vad som beskrivs som generella affärsbehov.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons