Annons

Terrorrörelse påstår sig ligga bakom USA-dåd

USA • Publicerad 2 februari 2020
Amerikanska militärer transporterar en kista med ett av dödsoffren för attacken mot marinbasen Pensacola i Florida i december.
Amerikanska militärer transporterar en kista med ett av dödsoffren för attacken mot marinbasen Pensacola i Florida i december.Foto: Cliff Owen/AP/TT

Terrorrörelsen al-Qaida på den Arabiska halvön (Aqap) hävdar i ett ljudmeddelande från ledaren Qassim al-Rimi att den ligger bakom attentatet på en amerikansk militärbas i Florida den 6 december, rapporterar AFP med hänvisning till organisationen Site som övervakar extremism på nätet.

Inga bevis för påståendet presenteras.

Annons

Tre människor dödades då en man vid det saudiska flygvapnet, som fått träning på basen Pensacola, öppnade eld. Åtta skadades. Mannen sköts därefter ihjäl av polis.

Attentatsmannen drevs enligt justitiedepartementet av jihadistisk ideologi. Han hade före dådet lagt ut ett citat från den tidigare al-Qaidaledaren Usama bin Ladin – som dödades av amerikanska specialstyrkor i Pakistan 2011 - på Twitter.

Aqap är en undergren till al-Qaida med närvaro främst i Jemen och i Saudiarabien.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons