Annons

Stort ras för Avanza på sval Stockholmsbörs

Börs • Publicerad 14 juli 2021
Avanza backade över 9 procent under onsdagen. Arkivbild.
Avanza backade över 9 procent under onsdagen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Stockholmsbörsen stängde precis under nollan på onsdagen, nedgången blev 0,05 procent. Bland de sämst presterande återfanns Avanza. Nätbankens aktie rasade efter morgonens rapport.

När börsen stängde hade Avanza backat 9,1 procent. Och det trots att bolagets andra kvartal i år gav avsevärt bättre siffror jämfört med samma period 2020 men inte lika bra som årets första kvartal och det hade inte investerarna väntat sig.

Annons

För Tele2, som lämnade sin rapport under morgonen, var utvecklingen den motsatta. Telekombolaget höjde utsikterna för 2021 och aktien slutade upp 5,8 procent, allra bäst bland OMXS30-bolagen. Kinnevik återhämtade sig efter gårdagens fall, aktien slutade upp 2,7 procent.

Runtom i Europa syntes en liknande svag utveckling i spåren av inflationsoro. Siffror från USA i går har i dag följts av brittiska siffror som visade att inflationen steg med 2,5 procent i juni, den högsta sedan augusti 2018.

I Frankfurt och Paris stängde börserna oförändrat medan Londonbörsens föll 0,5 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons