Annons

Tekniken spelar huvudroll på kapten Glyts flygrutt

Åtta man på scenen och sju man bakom scenen som sköter tekniken.
Peter Glyt har inte ensam huvudrollen i sin nya krogshow.
Nyheter • Publicerad 2 december 2003
Hela besättningen samlad till Peter Glyts show, En planlös flygtur. FOTO: ANDERS JOHANSSON
Hela besättningen samlad till Peter Glyts show, En planlös flygtur. FOTO: ANDERS JOHANSSONFoto: 

– Om tekniken inte fungerar kan vi inte göra någonting. Då blir det tomatkastning, säger Peter Glyt.

Han ler, men så här bara några dagar före premiären på Palace vill han nog helst att allt ska fungera. Det gör det inte. Det är något tekniskt som måste åtgärdas. Det ordnar sig nog, men det tar tid.

Annons

– Ja, faan vilken tid allt det tekniska har tagit. Om Janke (Liljewall som hjälper till med bildtekniken reds anm) och jag räknar ut vår timlön på det här så tjänar vi väl 1,50, berättar Peter Glyt.

Peter Glyts ”planlösa flygtur” är hans mest tekniskt avancerade föreställning hittills. I förra årets krogshow Grabben med choklad i var det två nummer som de hade satsat hårt på. Resten var ”mer underhållning för att få publiken på gott humör” som Glyt själv uttrycker det. I årets show har han satsat hårt hela vägen.

– I år är det mer fokus på scenbiten och det är samma tempo showen igenom. Att hitta på sådana nummer är det roligaste jag vet.

Peter Glyt är hemlighetsfull och vill inte avslöja så mycket av specialeffekterna. Men han lovar att introt som är filmat i Madrid, Köpenhamn och i ett SAS-plan på Kalmar Flygplats kommer att kännas. Då är meningen att han ska få hela publiken att lyfta med honom och påbörja flygresan.

De allra galnaste av Peter Glyts idéer har inte gått att genomföra.

– Jag hade en idé om att jag skulle flyga därifrån (han pekar mot övre baren på Palace) och ända ner till scenen. Men det gick inte.

Lotta Nyberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons