Annons

Tapp i Tysklands ölförsäljning

Ekonomi • Publicerad 1 februari 2022
En besökare håller i en sejdel under ölfestivalen Oktoberfest i München. Bilden är från 2019.
En besökare håller i en sejdel under ölfestivalen Oktoberfest i München. Bilden är från 2019.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Den tyska ölförsäljningen fortsatte att sjunka under förra året, till sammanlagt 8,5 miljarder liter, visar siffror från landets statistiska centralbyrå.

Den redan långsiktigt nedåtgående trenden har förstärkts av coronapandemin. Ölförsäljningen under 2020 backade 5,5 procent till följd av stängda restauranger och barer, och sjönk ytterligare 2,2 procent under 2021.

Annons

Ölförsäljningen inom landets gränser, som stod för mer än fyra femtedelar av totalen, var under förra året 3,4 procent lägre än 2020 och 8,6 procent lägre än 2019.

Ölexporten till andra länder i Europeiska unionen minskade med 4 procent, medan exporten till länder utanför unionen ökade med 12,7 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons