Annons

Sydafrikanska födde "tilingar" – världsrekord?

Sydafrika • Publicerad 9 juni 2021

En sydafrikansk kvinna har fött tio barn vid ett och samma tillfälle, rapporterar BBC. "Tilings"-födseln kan vara ett nytt världsrekord.

Den 37-åriga Gosiame Thamara Sithole hade tidigare fött tvillingar, och fick en smärre chock då hon och hennes man vid ett ultraljud fick beskedet att hon väntade "åttlingar". Barnmorskan hade dock missat två, som kom som en bonus vid förlossningen i Pretoria i måndags kväll.

Annons

– Det är sju pojkar och tre flickor. Jag är lycklig. Jag är full av känslor. Jag kan inte prata så mycket just nu, sade fadern Teboho Tsotetsi till Pretoria News efter födseln.

37-åringen ska vara vid god vigör efter förlossningen, som skedde med kejsarsnitt i vecka 29. Guinness World Records undersöker nu huruvida fallet, som bekräftats av sydafrikanska myndigheter, är ett nytt världsrekord.

I maj födde en 25-årig kvinna från Mali "nilingar" på ett sjukhus i Marocko.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons