Annons

Swishade 10 000 kronor fel – mottagaren åtalas

Brott • Publicerad 3 november 2020
En kvinna råkade swisha 10|000 kronor till fel telefonnummer, men mottagaren vägrar att erkänna att han tagit emot pengarna. Nu åtalas han för olovligt förfogande. Arkivbild.
En kvinna råkade swisha 10|000 kronor till fel telefonnummer, men mottagaren vägrar att erkänna att han tagit emot pengarna. Nu åtalas han för olovligt förfogande. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Kvinnan skulle swisha 10 000 kronor till sin son som håller på att ta körkort, men hon råkade skriva in fel telefonnummer och pengarna hamnade hos en annan man i 20-årsåldern.

Nu åtalas mottagaren av pengarna för olovligt förfogande, skriver Kristianstadsbladet.

Trots att både kvinnan och banken försökt komma i kontakt med mannen har de inte lyckats. En polisutredning visar att mannen har tagit emot pengarna och fört över dem till ett annat konto. Själv nekar han till att ha fått några pengar swishade till sig.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons