Annons

Sverige på högrisklista för covid -19

Coronaviruset • Publicerad 7 juli 2022
Nu flyttas även Sverige upp på den amerikanska smittskyddsmyndighetens högrisklista för covid -19. Här finns sedan tidigare ett stort antal länder, bland annat de nordiska grannländerna. Arkivbild.
Nu flyttas även Sverige upp på den amerikanska smittskyddsmyndighetens högrisklista för covid -19. Här finns sedan tidigare ett stort antal länder, bland annat de nordiska grannländerna. Arkivbild.Foto: Fredrik Hagen/NTB Scanpix/TT

Sverige klassas nu som högriskland för covid -19 av USA:s smittskyddsmyndighet CDC. Det betyder att resenärer som vill åka till Sverige uppmanas att se till att de har ett fullgott vaccinskydd, däremot finns ingen avrådan om att åka hit.

Högrisklistan omfattar efter den senaste uppdateringen den 5 juli totalt 113 länder. Bland dem finns sedan tidigare de övriga nordiska länderna, liksom exempelvis Tyskland, Italien och Frankrike.

CDC delar in världens länder i fyra riskklasser. Till länder i den allra högsta riskklassen avråds resenärer helt från att resa, men för tillfället finns inga länder i den klassen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons