Annons

UD bekräftar: Svensk volontär död i Ukraina

Ukrainakriget • Publicerad 8 december 2022
Svensken befann sig i Ukraina som volontärarbetare. Olyckan inträffade i samband med en evakuering av en skadad person vid fronten i Bachmut i östra Ukraina. Arkivbild från Bachmut.
Svensken befann sig i Ukraina som volontärarbetare. Olyckan inträffade i samband med en evakuering av en skadad person vid fronten i Bachmut i östra Ukraina. Arkivbild från Bachmut.Foto: Libkos/AP/TT

En svensk man i 20-årsåldern har omkommit i Ukraina, bekräftar UD. Mannen var hemmahörande i södra Sverige.

Mannen arbetade som volontär och dödsfallet som inträffade i Bachmut i östra Ukraina var en olycka, uppger organisationen som personen arbetade för till Svenska Dagbladet.

Annons

Enligt organisationen omkom han i en kollision med ett stridsfordon under pågående evakuering av en skadad person vid fronten.

I somras dödades en svensk man i 30-årsåldern i strider i Ukraina, sedan han träffats av en granat i närheten av fronten i Donetskområdet. Mannen hade tidigare varit anställd vid Försvarsmakten men avslutade sin tjänst för att kunna åka till Ukraina.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons