Annons

Svensk kvinna försvunnen på Hawaii

Olyckor • Publicerad 8 februari 2020
Kvinnan har försvunnit från en strand i Hawaii. Arkivbild.
Kvinnan har försvunnit från en strand i Hawaii. Arkivbild.Foto: Ron Kosen/AP/TT

En svensk kvinna har försvunnit på Hawaii, rapporterar den lokala tv-kanalen Kitv4. Kvinnan är i 20-årsåldern och hemmahörande i Västsverige.

Kustbevakningen arbetar tillsammans med och polis och räddningstjänst för att med helikoptrar söka efter kvinnan i vattnet. Lokala medier skriver att kvinnan hoppat i vattnet och sedan dragits med av undervattensströmmar.

Annons

– Vi letar för fullt och använder alla resurser vi kan i sökandet. På grund av det dåliga vädret har vi satt in ett Herculesplan som klarar sämre väderförhållanden, säger Amanda Wyrick, pressansvarig vid kustbevakningen på Hawaii, till Expressen.

Svenska utrikesdepartementet har tagit del av medieuppgifterna om en sökinsats efter en svensk kvinna, och ambassaden i Washington söker mer information om vad som hänt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons