Annons

Svedbergs femte nolla gav sjätte raka

Sjätte raka segern. Djurgården visar storform med en och en halv månad kvar till slutspelet. Senaste trofén: 1–0 mot Brynäs borta.
Ishockey • Publicerad 1 februari 2020
Djurgårdens målvakt Niklas Svedberg höll nollan igen.
Djurgårdens målvakt Niklas Svedberg höll nollan igen.Foto: Henrik Montgomery/TT

Djurgårdsmålvakten var en ifrågasatt värvning av många inför säsongen men har verkligen visat vad han går för så här långt.

– Han är helt fantastiskt. Tar första, andra, tredje, fjärdereturer. Det känns tryggt! Både han och Karri (Rämö, som har en nolla i vinter) ger oss ett otroligt lugn. De enskilt ger oss chansen att vinna varje match. Om vi inte gör som vi ska står de ändå tryggt därbak och har räddat oss flera gånger. Ska man ta sig långt måste man ha bra målvakter och det har vi bevisligen, berömmer Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson.

Haga förlängde sviten

Annons

Uddamålsvinsten, med Michael Haga som ende målskytt, innebär nu att Djurgården har plockat sex raka vinster, samtliga vid full tid.

Segersviten inleddes den 16 januari med 3–2 vinst hemma mot Linköping. Därefter har Stockholmslaget plockat treor mot Malmö hemma, Leksand borta, Örebro hemma, Frölunda hemma samt nu alltså även Brynäs borta.

En fin svit som man måste gå tre år tillbaka i klubbens historia för att matcha då Djurgården vann sju raka matcher, varav tre vid full tid, tre efter förlängning och en efter straffar, mellan den 23 februari och 9 mars 2017.

Och även om utespelarna hyllar sina målvakter vänder Svedberg tillbaka fokus på sina lagkamrater:

– Alla blockar skott, vi krigar för varandra, vi slarvar inte med detaljer i onödan och ger inte bort chanser som vi kanske gjorde tidigare under säsongen. Vi är mer solida över 60 minuter nu, det börjar bakifrån och det ger utdelning framåt, summerar Djurgårdsmålvakten.

Ersson otäckt skadad 

För Brynäs blev uddamålsförlusten extra tung då backen Marcus Ersson skadades otäckt i första perioden.

22-åringen höll fram klubban för att stoppa Jacob Josefssons väg mot Brynäsmålet varpå den trippade Djurgårdskaptenens skridskor flög rätt upp i ansiktet på Ersson som blev liggande på isen i en allt större blodpöl och sedan fördes till sjukhus för vård.

– När jag faller ser jag en massa blod. Jag tror först det är klubban som har åkt sedan säger någon att han har fått skridskon i ansiktet och blir naturligtvis jätterädd men jag såg ingenting av vad som hände sedan. Jag har lite fobi för sådant där, mår dåligt när det händer och ville inte titta heller men jag såg att det var mycket blod och hoppas att han mår bra trots allt, säger Josefson som på omvägar fick lugnande besked i pausen:

– Jag frågade vår materialare om han hade hört något och han hade fått veta att ögat hade klarat sig, att skenan tog under ögat (på kinden) så det ska förhoppningsvis bara vara stygn då. Det var jätteskönt att få höra att det inte var ögat som är skadat.

TT: Hur var det att spela vidare direkt efter?

Annons

– Konstigt nog så var det okej och jag fick ju höra att det ändå var rätt lugnt men i hockey är det tyvärr så att skador händer, det vet ju jag om inte annat, sedan är vissa skador såklart jobbigare än andra som när en skena kommer upp men jag hoppas som sagt att det gick okej.

Fotnot: Exakt skadebesked fanns inte att tillgå när texten skrevs.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons