Annons

Svalde 1,4 kilo heroin – döms för smuggling

Brott • Publicerad 11 oktober 2022
En 37-årig man döms till fängelse i över fem år för att ha smugglat in 1,4 kilo heroin genom att svälja 90 kapslar med narkotikan. Arkivbild.
En 37-årig man döms till fängelse i över fem år för att ha smugglat in 1,4 kilo heroin genom att svälja 90 kapslar med narkotikan. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

När en 37-årig man stoppades av tullen vid Öresundsbron i Malmö fattades det misstankar om att bussresenären svalt narkotika. En röntgenundersökning visade att mannen hade ett stort antal ovala kapslar i sin mage och tarm – totalt rörde det sig om cirka 1,4 kilo heroin fördelade på 90 kapslar.

Nu döms 37-åringen av Malmö tingsrätt till fängelse i fem och ett halvt år för grov narkotikasmuggling. Enligt åklagaren var värdet på gatan för heroinet runt 1,1 miljoner kronor.

Annons

Mannen har sagt att inte visste att det var kapslar med heroin han svalt, men rätten anser inte att förklaringen är trovärdig. Han har genomfört ett stort antal resor mellan olika städer i Afrika och Europa under mars–juli 2022 och meddelandekonversationer med två andra personer talar för att 37-åringen agerat som kurir för smugglingsresan till Sverige i mitten av juli i år, skriver tingsrätten i sin dom.

Mannen döms även till utvisning från Sverige i 15 år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons