Annons

SBB leder nedgången på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen backar på onsdagen. Runt 14-tiden är det breda indexet ned 1,1 procent.
Börs • Publicerad 7 december 2022
Nasdaq Stockholm i Frihamnen i Stockholm. Arkivbild.
Nasdaq Stockholm i Frihamnen i Stockholm. Arkivbild.Foto: Joakim Ståhl/SvD/TT

Bland de mest omsatta aktierna på OMXS30 stiger Swedbank mest, med 1,2 procent. Bostadsbolaget SBB backar mest och är ned 5,6 procent efter en rusning i aktien tidigare i veckan.

På morgonen kom siffror som visade att svensk BNP steg med 0,7 procent i oktober jämfört med september. Orderingången i industrin minskade med 4 procent under samma period.

Annons

Under natten kom siffror som visar att Kinas export och import sjönk mer än väntat i november, till nivåer som inte setts sedan i början av pandemin.

Samtidigt har Peking deklarerat vissa lättnader i landets omfattande pandemirestriktioner.

De flesta större börserna i Asien stängde på minus. Hongkongbörsen backade 3,3 procent och Shanghai stängde på minus 0,4 procent.

Även Wall Street backar i förhandeln, terminerna på Nasdaq handlas på minus 1,1 procent och S&P 5000-terminerna backar med 0,7 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons