Annons

Supertalangen om VM-debuten: "Stort"

Att ha storasyster Hanna bredvid sig under VM-debuten är en trygghet för Elvira Öberg och skapar också ett "kan hon så kan jag"-tänk hos lillasystern.
Skidskytte • Publicerad 13 februari 2020
Elvira Öberg VM-debuterar i damernas sprintlopp.
Elvira Öberg VM-debuterar i damernas sprintlopp.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Redan i världscuppremiären i december var Elvira Öberg nära att slå superstjärnan Hanna Öberg. Efteråt stod storasyster i den mixade zonen och sade att hon kanske fick passa sig eftersom "man vill ju vara bäst i familjen".

Hanna Öberg klarade till slut den 20-åriga lillasystern med endast fyra tiondelar.

Annons

– Snart slår jag henne, sade Elvira Öberg efter tolfteplatsen i Östersund.

Där och då var det fortfarande oklart vad som skulle bli säsongens stora mål för Elvira Öberg, junior-VM eller seniorernas mästerskap i Antholz. Men hon har fortsatt att hålla en stabil nivå och har fått chansen i tre av fyra damstafetter under säsongen.

"Känns häftigt"

Att det skulle bli VM-debut redan i år – trots att hon fortfarande är junior – stod snart klart.

– Det är klart att man hoppades efter att man såg vad man presterade och tänkte "ja, men det blir nog kanske det". Det känns häftigt, säger Elvira Öberg.

Fyra svenskor får köra fredagens sprint. Hanna Öberg, Linn Persson och Mona Brorsson är givna och där bakom tog Elvira Öberg den sista platsen före Anna Magnusson och Johanna Skottheim.

– Att bara bli uttagen och få stå på startlinjen känns verkligen stort i och med att det är så tufft om platserna, säger Elvira Öberg.

Att hon har storasyster Hanna bredvid sig är speciellt. Och betyder mycket.

– Man försöker ta åt sig så mycket som möjligt och hon kommer med de tips som hon tror är viktiga och relevanta. Att ha med någon i familjen som verkligen är så nära, det ger verkligen en otrolig trygghet och ett lugn.

"Otrolig säsong"

– Hon har verkligen haft en otrolig säsong, speciellt efter jul. Det är häftigt att se och hon är verkligen en otroligt komplett skidskytt, säger Elvira Öberg.

TT: Måste kännas skönt då att du tycker att ni är ganska lika som skidskyttar, kan hon så kan du?

– Haha, ja men precis.

Marie Carlsson/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons