Annons

Summerburst-veteraner tar plats i Göteborg

Tiesto? Alesso? Salvatore Ganacci?
Den som inte förstår vad det rör sig om ska förmodligen inte på Summerburst i Göteborg i helgen.
Musik • Publicerad 6 juni 2019
Tiesto uppträder på Summerburst i Göteborg i helgen. Arkivbild.Foto: Per Wahlberg/TT

På fredag klockan 15 kan de första EDM-sugna besökarna börja strömma in till Ullevi, där Summerburst inleder årets säsong med dj:n King Arthur.

Arrangörerna beslutade under 2018 att festivalen skulle flyttas till sensommaren för att kunna dra fördel av kvällsmörkret till ljusshowerna. Det gäller däremot bara Stockholmsversionen. Västkustsbesökarna får fortsätta dansa att i försommarljuset.

Annons

Festivalen öppnade portarna för första gången 2011 i Stockholm och 2012 i Göteborg. Ett av årets dragplåster, den svenska dj:stjärnan Alesso, gjorde sin Summerburstdebut 2012 och har sedan dess återkommit flera gånger.

Även den nederländska stjärnan Tiesto är tillbaka på festivalen, och spelar både nu på lördag och i Stockholm i slutet av augusti.

Svenske Salvatore Ganacci, som egentligen heter Emir Kobilic, släppte tidigare i år singlarna "Horse" och "Cake". Nu kommer han att spela på stora scenen innan Tiesto avslutar den första dagen.

Dimitri Vegas & Like Mike är ytterligare en duo som kommer till båda versionerna av Summerburst. Dessutom spelar Rebecca & Fiona, Dimitri Vangelis & Wyman, W&W, Will Sparks och Alison Wonderland.

Summerburst Göteborg pågår mellan den 7 och 8 juni.

Sofia Sundström/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons