Annons

Straffmål när Malmö körde över Kalmar

Seger, straffmål och viktiga poäng för Malmö.
Sex straffar hade skåningarna fått i årets fotbollsallsvenska och missat samtliga. Mot Kalmar kom sjunde försöket och Markus Rosenberg fick chansen – igen.
Fotboll • Publicerad 1 september 2019
Malmöjubel efter Markus Rosenbergs straffmål.
Malmöjubel efter Markus Rosenbergs straffmål.Foto: Patric Söderström/TT

Det var i ett lite annat läge straffen mot Kalmar kom än den mot Djurgården förra helgen, som Markus Rosenberg missade. 

– Jag har tänkt på det i efterhand, jag är mycket missnöjd med hur jag hanterade den situationen. Det tog lång tid innan jag fick slå straffen då och jag hanterade det inte bra, nu var jag mycket lugnare, säger Rosenberg. 

Annons

Straffen betydde 3–0 i den 51:a minuten.

– Det är klart att det inte är samma press i det läget, men visst var det lite spänt innan, säger Rosenberg som i första halvlek hade gjort 2–0.

Såg inte målet

Straffen var hård och intill stolpen. Men det tog någon sekund innan Rosenberg själv förstod att bollen gick i mål.

– Jag halkade. Jag såg inte när bollen gick i mål, men jag har sett den här i efterhand och det var ju en bra straff. Det var egentligen inte förrän de andra sprang fram och jag såg en massa glada ansikten som jag förstod att det var mål. 

Rosenberg fick ta straffen då Romain Gall, förste straffskytt, satt på bänken. 

– Det gör inget, jag tar gärna fler straffar, säger Rosenberg med ett leende.

Innan straffen hade mycket hänt. Under de första åtta minuterna hade Malmö hunnit ta ledningen och Kalmar hunnit få en utvisning. Søren Rieks satte 1–0 efter två och en halv minut och fem minuter senare fick Kalmars Romario rött kort, hans första kort – oavsett färg – den här säsongen. 

– Det är oacceptabelt att göra en sådan tackling så tidigt i matchen, sade Kalmartränaren Magnus Pehrsson. 

"Dum tackling"

Annons

Den som fick ta emot glidtackligen var Eric Larsson. 

– Den är riktigt ful, jag är bara glad att jag inte blev allvarligt skadad. Han kommer med dobbarna upp i full fart. Det är en dum tackling som man inte vill se på en fotbollsplan, säger Larsson. 

Malmö kunde till slut vinna med 5–0 efter mål av Arnor Traustason och ett av inhopparen Jo Inge Berget, som är tillbaka efter sina ljumskproblem. 

Samtidigt så förlorade Djurgården och den allsvenska toppen tätade till sig. 

– Det är tätt och kul. Det är många bra lag där uppe och det kommer bli en kamp hela vägen. Det blev en perfekt omgång det här med en seger och att Djurgården förlorade, säger Markus Rosenberg. 

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons