Annons

Störtloppet i Rosa Chutor inställt

Alpint • Publicerad 1 februari 2020
Trots att vädret var fint på lördagen tvingades man ställa in världscupstörtloppet i Rosa Chutor. Efter två dagar av tungt snöfall har arrangörerna inte hunnit göra backen säker.
Trots att vädret var fint på lördagen tvingades man ställa in världscupstörtloppet i Rosa Chutor. Efter två dagar av tungt snöfall har arrangörerna inte hunnit göra backen säker.Foto: Gabriele Facciotti/AP/TT

Det blir inget världscupstörtlopp i ryska Rosa Chutor i år heller. Damerna skulle ha tävlat på lördagen men precis som förra året tvingas arrangörerna ställa in. Det har snöat kraftigt de två senaste dagarna och även om väderprognosen ser god ut för helgen, hinner inte banarbetarna få ordning på backen i tid.

"Tyvärr är inte backen tillräckligt säker för att vi ska kunna tävla", säger tävlingschefen Peter Gerdol till Internationella skidförbundets hemsida.

Förhoppningen är fortfarande att söndagens super-G ska kunna köras.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons