Annons

Stort pådrag för simmande ungdomar

Olyckor • Publicerad 7 juni 2019
Sjöräddningssällskapet fiskade upp tre ungdomar som simmade i Göteborgs södra skärgård. Arkivbild.
Sjöräddningssällskapet fiskade upp tre ungdomar som simmade i Göteborgs södra skärgård. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg/TT

Tre ungdomar som simmade mellan Brännö och Svensholmen i Göteborgs södra skärgård orsakade ett stort pådrag vid halv niotiden på nationaldagskvällen. Sjöfartsverkets räddningshelikopter, Sjöräddningssällskapet och Kustbevakningen sattes in efter ett larm från en privatperson.

– Vi var oroliga för båttrafiken i området och risken för att de skulle få kramp eller något liknande i vattnet som inte är så uppvärmt. Så vi tog det säkra före det osäkra och larmade ut enheter som kunde hjälpa dem, säger Marcus Clemert, assisterande räddningsledare på Sjö- och flygräddningscentralen.

Annons

Sträckan de simmade är inte längre än 200–250 meter, enligt Clemert.

– Det är inte förbjudet att simma men man kan välja mer eller mindre lämpliga ställen. Vi upplevde det som en fara för deras liv och larmade ut för att hjälpa dem komma tillbaka till ett säkrare ställe, säger han.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons