Annons

Stort knarkfynd på golfklubb – två män åtalas

Brott • Publicerad 4 oktober 2022
Två män misstänks ha förvarat stora mängder narkotika i anslutning till en golfklubb. Arkivbild.
Två män misstänks ha förvarat stora mängder narkotika i anslutning till en golfklubb. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En högt uppsatt anställd på en golfklubb i Bohuslän misstänks ha förvarat drygt 28 kilo cannabis och 300 gram kokain på sin arbetsplats, skriver lokala medier.

Mannen misstänks även för att ha lämnat över drygt 19 kilo av cannabisen till ytterligare en man i anslutning till golfklubben. De båda åtalas nu för grovt narkotikabrott.

Annons

Håkan Larsson, kammaråklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, säger till Bohusläningen att det finns misstankar om att händelsen är kopplad till organiserad brottslighet.

– Ja, det gör det, med tanke på att det handlar om en stor mängd narkotika, säger han till tidningen.

Den anställde på golfklubben erkänner att han har förvarat narkotikan, men förnekar brott. Även den andra mannen förnekar brott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons