Annons

Stormfällt träd avslöjade stor kokainfabrik

Nederländerna • Publicerad 7 juni 2019
En av Nederländernas största kokainfabriker hittills har avslöjats sedan ett träd fällts i en storm och arbetare som röjde upp vid platsen larmat polisen. Arkivbild.
En av Nederländernas största kokainfabriker hittills har avslöjats sedan ett träd fällts i en storm och arbetare som röjde upp vid platsen larmat polisen. Arkivbild.Foto: Francois Mori/AP/TT

Ibland sträcks lagens långa arm ut längs svårbegripliga vägar. Ett träd som fälldes i en storm i Nederländerna har lett till att en av landets största kokainfabriker hittills har hittats.

Det var när arbetare röjde upp efter trädet på torsdagen som de kände en märklig lukt och såg män som på ett onaturligt sätt trampade runt vid ett skjul på en bondgård nära byn Oud-Vossenmeer i södra Nederländerna.

Annons

"Polis tillkallades och upptäckte laboratoriet i skjulet", skriver polisen i ett uttalande, som tillägger att anläggningen är en av de största som hittats i Nederländerna.

Ingen människa har gripits eftersom männen flydde från platsen.

Det kommer enligt polisen att ta flera dagar att plocka isär fabriken.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons