Annons

Stormade planen – fångades på film och åtalas

Fotboll • Publicerad 3 januari 2020
När 17-åringen i förhör får frågan om varför han var med och stormade planen i en Europa League-match svarar han: "För att det var roligt". Arkivbild.
När 17-åringen i förhör får frågan om varför han var med och stormade planen i en Europa League-match svarar han: "För att det var roligt". Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Efter slutsignal i matchen mellan Malmö FF och Chelsea i Europa League i februari förra året stormades planen – nu åtalas en 17-årig pojke i Malmö tingsrätt för brott mot ordningslagen. Tillsammans med några andra försökte han springa fram till spelarna, men stoppades av vakter och fördes ut, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Den åtalade hade fastnat på övervakningskamera och kunde därför snabbt identifieras av polis. I förhör motiverar han sitt agerande med att "det var roligt".

Sjuttonåringen åtalas även för ringa bedrägeri eftersom han tagit sig in på matchen utan att betala inträde.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons