Annons

VMA hävt efter storbranden i Lomma

Brand • Publicerad 10 oktober 2022
En brand i en industrilokal i Lomma bröt ut under söndagskvällen.
En brand i en industrilokal i Lomma bröt ut under söndagskvällen.Foto: Johan Nilsson/TT

En kraftig brand bröt ut i en industribyggnad i hamnen i skånska Lomma under söndagskvällen. Vid midnatt var branden under kontroll, skriver Sydsvenskan.

På grund av kraftig rökutveckling utfärdades under kvällen ett VMA – viktigt meddelande till allmänheten – där närboende under flera timmar uppmanades att stänga dörrar, fönster och ventilation. Det hävdes natten mot måndag.

Annons

Larmet kom klockan 20.20 på söndagen och på grund av den fullt utvecklade branden hade räddningstjänsten som mest 18 enheter på plats. Även Sjöräddningen bistod med släckningsarbete från båt.

Det finns inga uppgifter om att någon människa skadats i branden. Släckningsarbetet väntas pågå långt in på morgonen.

Händelsen rubriceras som misstänkt mordbrand, men det kommer att dröja något dygn innan teknikerna kan börja arbeta, uppger polisen för Sydsvenskan.

Fastigheten som är en äldre hamnbyggnad har till stora delar förstörts. Enligt tidningen är byggnaden anrik och den enda bevarade efter Kockums tegelbruksdagar i Lomma.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons