Annons

Folkets hus i Mörsil totalförstört i brand

En brand i natt totalförstörde Folkets hus i Mörsil mellan Åre och Östersund. Larmet kom vid tvåtiden och redan när räddningstjänsten kom på plats konstaterades att huset var bortom räddning.
Brand • Publicerad 5 augusti 2022
Folkets hus i Mörsil mellan Åre och Östersund totalförstördes vid en brand natten till fredagen. Byggnaden var helt övertänd när räddningstjänsten anlände.
Folkets hus i Mörsil mellan Åre och Östersund totalförstördes vid en brand natten till fredagen. Byggnaden var helt övertänd när räddningstjänsten anlände.Foto: Räddningstjänsten Jämtland/TT
Folkets hus i Mörsil mellan Åre och Östersund totalförstördes vid en brand natten till fredagen.
Folkets hus i Mörsil mellan Åre och Östersund totalförstördes vid en brand natten till fredagen.Foto: Räddningstjänsten Jämtland/TT

– Vi har lite personal kvar på platsen för eftersläckning. Ingenting av huset har gått att rädda, säger David Ekblom, inre befäl vid räddningstjänsten i Jämtland.

Huset låg centralt på orten och det finns bebyggelse alldeles i närheten. I byggnaden fanns både pizzeria och samlingslokal samt en bostad där fyra personer är skrivna, enligt Henrik Vernerlund, vid polisen i region Nord.

Annons

– De har tagit sig ut själva, sedan har vi sett till att de har fått tak över huvudet i en skola som vi har öppnat där. Sedan i förlängningen så får någon annan instans hjälpa dem vidare för den här fastigheten kommer att brinna ner.

Enheter från flera omkringliggande orter, bland annat Järpen och Östersund, var med och släckte branden. Räddningstjänstens prognos är att de blir kvar långt in på förmiddagen.

Det finns inga uppgifter om några personskador eller hur och var lågorna tog fart.

– Just nu har vi ingen aning om hur branden startade, säger David Ekblom.

Tidigt på fredagsmorgonen fanns ännu ingen brottsrubricering men Henrik Vernerlund säger att händelsen troligen kommer att rubriceras som grov mordbrand.

– Utredningen får visa om det tyder på att det skulle kunna vara anlagt eller om det är någon form av olycka.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons