Annons

Stor andel osäkra väljare inför EU-valet

Politik • Publicerad 2 maj 2019
EU-valet äger rum den 26 maj. Arkivbild.
EU-valet äger rum den 26 maj. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Med mindre än en månad kvar till EU-valet är fortfarande nästan en femtedel av väljarna osäkra på vilket parti de ska rösta på, visar en undersökning utförd av Novus för Sveriges Radio och Sveriges Television.

Socialdemokraterna får 24,8 procent i väljarbarometern, vilket är i närheten av partiets resultat i EU-valet 2014. Sverigedemokraterna får 13,7 procent, Moderaterna 12,6 procent, Vänsterpartiet 11,1 procent, Miljöpartiet 10,6 procent, Kristdemokraterna 9,7 procent, Centerpartiet 7,4 procent, Liberalerna 5,3 procent och Feministiskt initiativ 1,1 procent.

Annons

Det mesta tyder på att FI tappar sin plats i EU-parlamentet.

– Det låter dåligt. Men vi har precis börjat, så vi har nu fram till den 26 maj på oss att gå ut att presentera vår politik, säger FI:s EU-parlamentariker Soraya Post till .

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons