Annons

Stopp i trafiken vid Riksgränsen efter lavin

Väder • Publicerad 2 december 2019
Järnvägslinje mellan Narvik och Luleå som kallas Malmbanan, mellan Riksgränsen-Boden. Här i närheten av Kiruna. ArkivbildFoto: Fredrik Sandberg/TT

Det är tvärstopp i tågtrafiken mellan Narvik och Kiruna. Anledningen är en lavin som drog fram över spåren mellan Björkliden och Abisko strax efter klockan sju på måndagsmorgonen. Snöröjare har varit på plats under dagen och påbörjat sprängningsarbete för att lavinsnön ska kunna röjas undan. Trafikverkets prognos är att tågtrafiken ska återupptas klockan 13 på tisdag.

– Anledningen till att det tar så lång tid (att röja undan snön) är vädret och säkerhetsrisken för dem som utför arbetet, säger Eva Rehnström, presskommunikatör på Trafikverket, till TT.

Även E10:an är avstängd mellan Björkliden och Riksgränsen på grund av det oväder som har dragit in över Norrbotten. SMHI har utfärdat en klass 1-varning, då starka vindar på uppemot 24 m/s tillsammans med täta snöbyar ger snödrev och dåliga siktförhållanden längs vägsträckan. Vägen väntas öppna igen klockan sex på tisdagsmorgonen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons