Annons

Stoltenberg till Ankara – träffar Erdogan

Politik • Publicerad 2 november 2022
Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg och Turkiets president. Arkivbild.
Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg och Turkiets president. Arkivbild.Foto: Bernat Armangue

Natos generalsekreterare flyger till Ankara för ett enskilt möte med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan på fredag, enligt ett pressmeddelande.

Resan har varit planerad en tid, men datumet har inte offentliggjorts. Naturligt blir att diskutera Finlands och Sveriges Natoansökningar, som Turkiet fortsatt motsätter sig.

Annons

På torsdag har Stoltenberg ett inledande möte med utrikesminister Mevlut Cavusoglu, försvarsminister Hulusi Akar och andra representanter. Detta möte följs av en presskonferens med Natochefen och Cavusoglu. Någon pressträff med Erdogan är inte planerad.

Även Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) väntas besöka Turkiets president "väldigt snart", i syfte att försöka lösa den knut som ligger i vägen för Sveriges och Finlands ansökningar till försvarsalliansen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons